Стілець мера Сум фігуруватиме у кримінальній справі

29.01.2018

Сумська мерія подала заяву до поліції щодо образи і псування майна під час скандального виконкому 16 січня. Сьогодні, 29 січня, начальник правового управління Сумської міськради поцікавився у представників поліції долею заяви.

– Минулого тижня ми звернулися до вас із заявою за підписом керуючого справами виконкому щодо подій, які були на засіданні виконавчого комітету 16 січня, – розповів він. – Там був випадок, коли вихопили стілець з-під міського голови. Скажіть, будь ласка, чи відкрито кримінальне провадження? Які дії були зроблені за цей час? Яка перспектива цієї справи? Було досить багато свідків, які могли б надати інформацію.

– Зараз я не готовий відповісти, давайте я доповім на наступній апаратній нараді, – відповів старший інспектор відділу моніторингу Сумського міського відділу поліції при ГУ Національної поліції в Сумській області Юрій Мокруха.

– Якщо можливо, протягом тижня, – попросив Олег Чайченко. – І ще одне питання, можливо, риторичне: якби на Раді національної безпеки з-під президента вихопили стілець, було б відкрито кримінальне провадження?

– Ви не про те говорите, – пошкодження майна, – підключився мер Сум Олександр Лисенко. – Не важливо, з-під кого, з-під чого – пошкодження майна.

– Заява про те, що були й образи, і що було пошкоджено майно, – уточнив пан Чайченко.

– За образу не переживайте, а от зривати роботу і пошкоджувати майно. Це ж майно за які кошти купувалося?

– Державні.

– Ось. Так що про це і питаємо …

Нагадаємо, 16 січня на позачерговому засіданні виконкому в ході обговорення питання про підвищення вартості проїзду в комунальному транспорті невідомі намагалися надіти на голову меру урну, а також вихопили з-під нього стілець. Поліція, якої було як ніколи багато на засіданні, швидко роз’єднала членів виконкому і зал, де знаходилися чиновники, журналісти і противники підвищення тарифів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: