Створення “Баранівського парку” – під питанням

29.01.2018

Щоб створити «Баранівський парк» у Сумах, потрібно звернутися до облдержадміністрації. Питання обговорювали сьогодні, 29 січня, під час апаратної наради в мерії.

– Зв’язалися ми з Сумським лісовим господарством, – почав директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій Клименко. – Надано копії матеріалів міського благоустрою, згідно з якими територія Баранівки є землями лісогосподарського призначення. Згідно з Лісовим кодексом, дані землі – в державному майні, тому Сумська міськрада не є розпорядником земель лісогосподарського призначення.

– Все одно, давайте робочу групу створимо і звернемося до розпорядників, щоб досягти нашої мети, – запропонував мер Сум Олександр Лисенко. – Давайте звернемося до облдержадміністрації, нехай створять там відповідну зону, як на Басах. Щоб з’ясувати, чи дійсно там завелися ці жучки і нічого не можна зробити, крім як вирубати всі під корінь? І друге – я розумію, що Лісовий кодекс, що державна власність, але ми повинні контролювати те, що відбувається на території нашого міста. Через тиждень мені доповісте: робоча група з’ясувала, щоб з документами. А по Басівському парку хто приймав рішення?

– Якщо не помиляюся, обласна рада.

– Давайте і тут так зробимо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: