Компанія “Сумимостобуд” представила Сумщину на Всеукраїнському круглому столі щодо розвитку інфраструктури

29.01.2018

25 січня у Державному агентстві автомобільних доріг пройшов круглий стіл: «Відновлення дорожньої інфраструктури як імпульс розвитку економіки». Сумщину на цьому авторитетному зібранні дорожньо-будівельних компаній представляв Андрій Ткаченко – директор ТОВ “Сумимостобуд”, яка є лідером по ремонту і будівництву мостів, а також іншої дорожньої інфраструктури на теренах нашої області.

У межах зустрічі присутні досягли конструктивного діалогу між представниками законодавчої, виконавчої та місцевої влади, асоціаціями перевізників, громадськими організаціями, дорожньо-будівельними компаніями.

Славомір Новак, керівник Державного агентства автомобільних доріг України підкреслив: «Дуже важливою є співпраця Укравтодору, Служб автомобільних доріг в областях та підрядних організацій. Ця співпраця має бути прозорою, чесною, відповідальною як з боку державних інституцій, так і з боку підрядних організацій.

За результатами роботи 2017 року маємо приклади в кількох областях перевиконання робіт підрядними організаціями без фінансового забезпечення. Це є не тільки порушенням закону, це також невідповідальність. На сьогодні губернатори цих областей мають великі проблеми політичного і соціального характеру – як заплатити за такі роботи.

Тут позиція Укравтодору та мене особисто є чіткою та жорсткою – ми замовляємо послуги з будівництва та ремонту тільки у межах наявного фінансування, передбаченого законом».

Богдан Дубневич, народний депутат України, член бюджетного комітету ВРУ: «Запорукою розвитку дорожньої галузі є належне фінансування. З цього року починає діяти Дорожній фонд. Завдяки тісній співпраці депутатського корпусу, зокрема з боку бюджетного комітету, із Укравтодором дорожня галузь отримала стабільне, прогнозоване фінансування. Це основа подальшого відновлення дорожньої мережі. Однак маю наголосити ще на одному важливому питанні. Роками професія дорожників залишалася непопулярною та непрестижною. Маємо її відроджувати та працювати над навчанням нового покоління молодих фахівців. Міністерству освіти на це питання варто приділити особливу увагу».

Хвича Мепарішвілі, народний депутат України, член бюджетного комітету ВРУ: «Хотів би підтримати Славоміра Новака. Дороги в країні реально стають кращими. Крім того, тепер у кожній області представлена своя програма поліпшення інфраструктури. Прекрасною є ідея Льва Парцхаладзе, заступника Міністра регіонального розвитку, про спрощення дозвільних процедур проектування, на підтримку заслуговує і ідея Мінінфраструктури з приводу вагового контролю для габаритного транспорту. Нам усім важливо не забувати про навчання молодих фахівців, які в подальшому будуть розвивати дорожню галузь країни. тому що професіоналів дуже не вистачає. І на останок додам, що в Україні повинні бути свої виробники і свої підрядники для обслуговування доріг. Чим більше буде виділятися грошей на дорожній фонд тим краще буде привабливість країни для туризму і для населення в цілому».

Також окрему увагу приділили питанням передачі доріг місцевого значення в сферу управління місцевих органів влади, шляхам удосконалення чинної системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг, закордонному досвіду планування та організації виконання дорожніх робіт.

Учасники круглого столу домовилися про подальшу співпрацю.

Нагадаємо, компанія “Сумимостобуд” не лише надає послуги із будівництва та ремонту дорожньої інфраструктури, а й сама виробляє цілий спектр різноманітних будівельних матеріалів, таких як плити перекриття, каналізаційні кільця, МАФи та інше.

Джерело: офіційна сторінка ТОВ “Сумимостобуд”у Фейсбук

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: