Чи проголосує мер Сум за своє преміювання?

30.01.2018

На думку начальника правового управління Сумської міськради Олега Чайченка, голосування мера Олександра Лисенка за встановлення собі премій і надбавок до посадового окладу не є порушенням закону. Про це він заявив на погоджувальній раді депутатських фракцій, коментуючи протоколи про корупцію, вручені меру 16 січня Управлінням захисту економіки Нацполіціі. Нагадаємо: йдеться про те, що 22 лютого минулого року міський голова голосував за підвищення собі і своїм заступникам щомісячної премії з 150 до 300%. Меру закидають неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів і прийняття рішень при наявності такого конфлікту. Однак головний юрист мерії із ними не згоден.

– На мою думку, все, що стосується статусу посадової особи – а в даному випадку статус визначається такими ознаками, як те, що він працює, виконує свої обов’язки і отримує за це зарплату з місцевого бюджету, – ніяким чином не може бути конфліктом інтересів. Так, фактично інтерес є, але в розумінні закону про запобігання корупції він не є тим інтересом, за який повинна наступати відповідальність. От якби він голосував, скажімо, за зарплату своїй дружині, майно, землю, приватизацію в своїх особистих інтересах або в інтересах членів своєї сім’ї, це вже виходить за рамки його правового статусу посадової особи і вважалося б конфліктом інтересів. А в даному випадку я вважаю, що це надумана справа, яка має політичний підтекст.

А ось начальник відділу організаційно-кадрової роботи міськради Андрій Антоненко вважає, що мер все ж не мав права голосувати за рішення про премії. Коли на погоджувальній раді 24 січня попередньо обговорювався новий проект рішення про встановлення премій, надбавок і доплат до посадового окладу для мера, його заступників та секретаря міськради на 2018 рік, Андрій Антоненко заявив, що під час розгляду цього питання на сесії 31 січня мер і секретар міськради повинні будуть заявити про конфлікт інтересів і утриматися від голосування.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: