Неповнолітній ударив та пограбував жінку

30.01.2018

До співробітників поліції, які чергували в складі групи реагування патрульної поліції, звернулась 32-річна мешканка Шостки. Жінка розповіла, що у неї відібрали мобільний телефон.

Як з’ясували правоохоронці, пізно ввечері до квартири жінки, де вона мешкає з батьком-пенсіонером, прийшли незнайомі хлопці. Останні розповідали вигадану історію, що начебто вони сусіди та їх хвилює поганий запах із квартири. Коли ж громадянка витягла мобільний, щоб зателефонувати у поліцію, один із парубків вихопив у неї засіб зв’язку і втік. Жінка намагалася самотужки наздогнати зловмисника. Однак хлопець вдарив її в обличчя та втік. 

«Вжитими оперативно-пошуковими заходами наші співробітники «гарячим» слідом встановили особу зловмисника, – розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Останнього на ранок знайшли за місцем мешкання та для з’ясування всіх обставин доставили до відділу поліції».

Парубку 17 років, він має три судимості за скоєння подібних злочинів. Під час проведення необхідних слідчих дій у нього з кишені верхнього одягу був вилучений телефон потерпілої. Сам неповнолітній пояснив поліцейським, що спочатку телефон хотів продати, а потім вирішив залишити собі, щоб завжди бути з друзями на зв’язку, бо власного не має. 

Наразі мобільний повернутий власниці. У відношенні юнака відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: