Чоловік чіплявся до перехожих з ножем

30.01.2018

Два факти незаконного зберігання 100 грамів пороху та мисливського набою, а також предмета, схожого на холодну зброю, задокументували поліцейські в Серединобудському та Краснопільському районах.

Так, випадок нехтування законодавством у сфері обігу холодної зброї стався в одному з населених пунктів Краснопільського району. До чергової частини поліцейського відділку надійшла інформація від місцевих жителів, що їх 57-річний односелець чіпляється до перехожих та пропонує їм придбати ніж. Деякі з односельців попереджали «продавця» про можливі неприємності із законом, але він не звернув на зауваження ніякої уваги. Правоохоронці, які прибули на місце події, вилучили у чоловіка металевий предмет, схожий на ніж з ознаками холодної зброї та відкрили за даним фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України. 

У Серединобудському районі 40-річний господар домоволодіння зберігав у власному помешканні 100 грамів пороху та мисливський набій 16 калібру, не маючи на це відповідного дозволу. Поліцейським, які виявили та вилучили в нього ці предмети, чоловік пояснив, що вони залишилися в будинку від колишніх господарів. Але новий власник не поспішив здати їх до поліції, хоча визнав, що знав з газет та інших ЗМІ про кримінальну відповідальність за їх незаконне зберігання. За даним фактом слідчі поліції вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1. ст. 263 Кримінального кодексу України. Тепер власник «знахідок» зможе більш детально вивчити вимоги законодавства з цього питання.

Поліцейські вкотре звертаються до всіх жителів Сумщини з проханням добровільно здавати нелегальну зброю, набої, предмети, що підпадають під категорію холодна зброя до поліції, аби уникнути кримінальної відповідальності за їх незаконне зберігання. У разі потреби в отриманні відповідних консультацій з цих питань потрібно звернутися до чергової частини поліцейського відділку по територіальності або до дільничного офіцера поліції, який обслуговую дану територію. Якщо хто-небудь володіє інформацією щодо фактів незаконного зберігання зброї та інших небезпечних предметів, звертайтеся на цілодобову лінію «102», або безпосередньо до місцевих відділів поліції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: