Хлопець сидів на заняттях, коли мати його “відмазувала” від поліції

30.01.2018

До чергової частини Буринського відділення поліції звернулась 37-річна мешканка району, яка розповіла, що їй на мобільний зателефонував чоловік, який назвався слідчим та повідомив, що син жінки знаходиться в поліції.

За словами афериста, син збив дівчину, внаслідок чого та впала і отримала травму голови. Потім шахрай запропонував жінці «примиритись» із батьками дівчини за певну грошову винагороду, аби не відкривати кримінальне провадження, і дав телефонний номер так званого батька потерпілої. 

Жінка попросила псевдополіцейського почути голос сина. Слухавку взяв молодий хлопець, який плакав та просив про допомогу. Після чого вона одразу зателефонувала на вказаний номер телефону та домовилась про «матеріальне відшкодування» і перерахувала на запропонований рахунок 2500 тисячі гривень. Увесь цей час потерпіла намагалась додзвонитись синові, але той не брав слухавки. Коли ж вона вирішила зателефонувати його класному керівнику, виявилось, що хлопець знаходився на заняттях і до поліції не потрапляв. 

По даному факту правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за ст. 190 ч. 1 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та роблять все можливе, аби розшукати зловмисників. А працівники поліції вкотре звертаються до громадян з проханням, не довіряти телефонним співрозмовникам та в жодному разі не перераховувати їм своїх грошей. Пам’ятайте, що подібні пропозиції надходять лише від шахраїв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: