Геннадій Дем’яненко: “LS Group” планує взяти участь у чемпіонаті Сумської області

30.01.2018

До початку чемпіонату Сумської області залишається більше трьох місяців, а вже вимальовується потенційний склад його учасників. До відомих старожилів, таких, наприклад, як “Агробізнес-TSK” (Ромни), “Вікторія” (Миколаївка), повинні додатися кілька амбітних новачків. Зокрема ФК “LS Group”, який раніше приймав участь у Лізі футбольних клубів Сумського району та міні-футбольних чемпіонатах Сумщини. Про новий футбольний проект в інтерв’ю кореспонденту FootBoom розповідають президент клубу Геннадій Дем’яненко і головний тренер команди Ярослав Песоцький.

Г. Д. : – У нас, якщо так можна сказати, навіть не молодий, а “юний” клуб – ФК “LS Group” створено у січні 2016 року, – починає розмову Геннадій Олександрович. – Чудово пам’ятаю той день, він збігся із моїм днем народженням. Назва клубу аналогічна найменуванню юридичної компанії “LS Group”, старшим партнером якої я і є.

Ідея створення футбольної команди виникла серед моїх колег та партнерів, нас підтримали тренери та група гравців. Якщо бути точним, то ФК “LS Group” – це футбольно-футзальний проект, адже наші команди представлені у турнірах з обох видів спорту.

– Головний офіс юридичної компанії “LS Group” знаходиться у Києві. Тож, напевно, у вас була можливість створити футбольну команду не виїжджаючи із столиці? Чому вирішили розвивати футбол на Сумщині?

Г.Д.:- Звичайно, що міг взяти під “крило”, якусь столичну команду чи створити її з “нуля” . Проте в Києві достатня кількість футбольних клубів та шкіл. Значно корисніше буде для всього вітчизняного футболу розвивати цей вид спорт у регіонах. Вибір випав на селище Верхню Сироватку у передмісті м. Суми. Це моя мала батьківщина: тут я закінчив школу, тут мешкають мої батьки. Спочатку допомогли із придбанням футбольної форми для шкільної команди, із партнерами почали відвідувати футбольні заходи за участю дітлахів. Відразу зрозуміли – у дітей є мета і вони потребують підтримки. І пішло-поїхало: екіпірування, заняття, турніри, облаштування стадіону …

До речі, якщо хтось думає, що Верхня Сироватка – це “глухе” село, то глибоко помиляється. У громаді мешкає більше семи тисяч жителів, у деяких райцентрах живе менше людей. Зараз у Верхній Сироватці відмінно облаштована школа, є відповідна інфраструктура і працює один із кращих дитячих футбольних тренерів області – Олег Обозний.

До слова, футбольний рух у Верхній Сироватці має давні корені. Починаючи з 50-их років минулого століття сільська команда регулярно виступала у чемпіонаті Сумського району. Такі футбольні особистості, як Микола Придатко, Михайло Пташник, Олег Обозний, Олександр Карчевський, добре знані не лише у Сумському районі, а й за межами області.

– Ви самі виходите на футбольне поле?

Г.Д.: – У дитинстві ми всі вважали себе футболістами – Блохіними, Заваровими, Безсоновими чи Дем’яненком, звісно Анатолієм (сміється). Я у дитячі роки теж марив найпопулярнішою грою у світі. Пригадую, які безкомпромісні були “дворові” матчі! Хоча футболістом я не став – обрав навчання у юридичному університеті – футбол мені запав у серце. Дуже хочеться, щоб сьогодні активно розвивався дитячо-юнацький футбол, щоб грали на кожному кроці та вулиці…

– З якими здобутками ФК “LS Group” завершив минулорічний сезон?

Г.Д.: – Я задоволений сьогоднішніми турнірними показниками “LS Group”. За підсумками Ліги футбольних клубів Сумського району, наша юнацька команда виборола золоті медалі. Чемпіонами хлопці стають другий рік поспіль. Що це значить – росте перспективна зміна, яка вже найближчим часом повинна підсилити основу. Доросла команда стала віце-чемпіонами Ліги. Хлопці викладалися на повну, немає претензій до жодного гравця. Особлива подяка тренерському штабу нашої команди — Ярославу Песоцькому, Олегу Обозному, Артему Линнику та Олександру Бондаренку. З такими фахівцями “LS Group” має амбітні завдання.

– За якими критеріями формувався склад команди?

Я. П.: – Для мене, як для тренера, на першому місці професійні навички гравця, його особисті якості. Від цього і відштовхувалися. Крім того, при формуванні складу вирішили, що повинні опиратися виключно на футболістів із Сумщини. “Легіонерів” із інших областей у “LS Group” немає. Зараз міжсезоння, переглядаємо потенційних новачків, зокрема молодих гравців футбольного центру “Барса” (Суми). Є необхідність у підсиленні складу. Було б непогано, аби вже у недалекому майбутньому за “LS Group” виступали лише вихованці верхньосироватського футболу.

– У складі “LS Group” є гравці з досвідом виступів у професійному футболі?

Я. П.: – Ні, немає. Наші футболісти до цього грали лише в аматорських турнірах. У команді є декілька гравців, які виступають у чемпіонаті України U-19.

– У будь-якій команді є лідери. У “LS Group” такими футболістами є…

Я. П.: -… увесь колектив. Мені складно когось виокремити персонально, міць “LS Group” – в командному дусі. Підібрався бойовий склад, рівний у всіх лініях, ми сповідуємо принципи командної гри.

– Так само, як театр починається з роздягальні, футбольна команда – зі стадіону. Де і в яких умовах ФК “LS Group” проводить домашні матчі?

Г.Д.: – На місцевому стадіоні. Матчі за участі “LS Group” відвідує велика кількість глядачів. Думаю, незабаром з’являться трибуни, і наші вболівальники з більшим задоволенням відвідуватимуть матчі. Зараз ми виводимо футбол на більш професійний рівень, почали робити це системно. Існує ідея зробити у Верхній Сироватці відділення Сумського обласного футбольного центру “Барса” та міні-футбольний майданчик. Працюємо над цими питаннями.

– Ви є ініціатором проведення обласного футбольного турніру на честь заслуженого тренера України Михайла Фоменка “Fomenko Cup 2017”. Чому вирішили проводити цей турнір?

Г.Д.: – Михайло Фоменко – це легенда українського футболу. Він шість сезонів виступав у команді-мрії Великого Валерія Лобановсього, вигравав з нею Кубок Кубків. Здобув визнання у футбольному світі як тренер. А народився Михайло Іванович, можливо хтось не знає, у селі Мала Рибиця Краснопільського району Сумської області. Свого часу працював з сумським “Фрунзенцем” та “Автомобілістом”. Ось тому й вирішили започаткувати “Fomenko Cup”. Звернулись до Михайла Івановича, він нас підтримав. Пішов нам на зустріч у цьому питанні і керівник федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович. Змагання пройшли під її патронатом.

Торік було проведено два турніри Fomenko Cup – футбольний і міні-футбольний, який відвідали сотні глядачів.

У серпні команди розіграли футбольний трофей, за Кубок змагалися чотири команди з різних міст Сумщини. За результатами турніру у матчі за третє місце “Явір” (Краснопілля) програв “Альянсу” (Липова Долина) із рахунком 0:1. А в фіналі наші хлопці з таким же рахунком поступилися “Колосу”(Северинівка), виборовши “срібло”.

У жовтні відбувся обласний турнір уже з міні-футболу “Fomenko Futsal Cup 2017”. У змаганнях взяли участь вісім команд. Цього разу наші хлопці перемогли. З найкращого боку продемонстрував себе наш голкіпер Іван Бобок, який під час турніру не пропустив жодного м’яча. Переможців обох турнірів Михайло Іванович нагороджував особисто!

– Цього року “Fomenko Cup” проводитиметься?

Г.Д.: – Звичайно. Планується, що цей турнір стане традиційним. До речі, для Михайла Івановича цей рік особливий, адже 19 вересня йому виповнюється 70 років.

– Чи збирається ФК “LS Group” підвищуватися у рівні турнірів?

Г.Д.: – Так. Команда, власне, і створювалася для того, щоб вийти на обласний рівень. Цього сезону ФК “LS Group” планує взяти участь у чемпіонаті Сумської області. У житті я звик ставити максимальні завдання, і досягати максимальних результатів. Цього року перед футболістами і тренерським складом постануть серйозні виклики.

– Крім футболу ви ще розвиваєте і футзал. В яких турнірах виступає ваша футзальна команда?

Г.Д.: – “LS Group” виступав у літньому чемпіонаті Сумщини з міні-футболу. Показали п’ятий результат, хоча б могли у підсумковій турнірній таблиці опинитися на призовому місці. Зараз команда грає у зимовому чемпіонаті Суперліги АФС.

– У Другій лізі чемпіонату України з футзалу виступає аж сім команд із Сумської області. Ваша футзальна команда збирається з часом просунутися щаблями вгору та подати заявку на участь у турнірах під егідою Асоціації футзалу України?

Г.Д.: – Наразі частина наших гравців виступає у Першій лізі чемпіонату України із футзалу. Що стосується футзальних перспектив “LS Group”, то ми розглядаємо їх виключно у контексті великого футболу. Участь у футзальних змаганнях для гравців є одним із етапів підготовки до нового сезону на зеленому полі. Футзал – швидка і динамічна гра, яка має своїх відданих шанувальників, але для ФК “LS Group” у пріоритеті великий футбол.

Володимир Коваленко

Джерело: https://www.footboom.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: