Купуючи штангу, хлопець попав на гачок шахрая

31.01.2018

До поліції із заявою про шахрайство звернувся 20-річний мешканець Шостки. Хлопець розповів правоохоронцям, що знайшов на відомому інтернет-ресурсі оголошення про продаж спортивної штанги. Він зв’язався з продавцем за вказаним у телефонним номером і домовився про покупку. У ході розмови «продавець» наполіг, що потрібно перерахувати 500 гривень передоплати на його банківську картку, мотивуючи це тим, що, сплативши кошти, покупець не відмовиться від замовлення. Молодий чоловік виконав умови, але очікуваний товар так і не отримав. Спроби зв’язатися з продавцем закінчились невдало – опонент не відповідав, а з сайту зникло його оголошення. 

Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та проводять подальші розшукові заходи, аби встановити особу зловмисника та повернути потерпілому кошти.

«Вкотре застерігаємо громадян не довіряти незнайомим людям, особливо коли справа стосується ваших статків, – звертається Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Будьте обачними купуючи товари в Інтернеті. Пам’ятайте, що у Всесвітній мережі можуть продавати неіснуючий товар. При здійсненні покупок оплачуйте товар тільки після його отримання. Так ви вбережете себе і свої кошти від шахраїв. В тих випадках, коли продавець не погоджуюється відправляти товар без повної оплати чи завдатку, відмовляйтесь від подальшого спілкування з таким продавцем, адже вірогідність того, що це «шахрайська пастка» дуже висока».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: