Співробітниці банку привласнили 3 млн грн

31.01.2018

Прокуратурою Сумської області сьогодні, 31 січня, затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох співробітниць банківської установи, які у складі організованої групи привласнювали кошти клієнтів. Ще одну особу, яка є організатором злочинної схеми, оголошено у розшук.

Встановлено, що керуюча відділенням, менеджер по роботі з клієнтами та касири регіональної банківської установи зорганізувались у стійке об’єднання для спільної незаконної діяльності, пов’язаної із систематичним привласненням грошових коштів клієнтів банку. Згідно з розробленим планом учасники організованої групи підшукували відповідних клієнтів та в подальшому, дотримуючись розроблених заходів конспірації, проводили низку незаконних операцій з їх коштами.

Шляхом підроблення менеджером розрахунково-касових та інших банківських документів впродовж 2012-2016 років обвинуваченим вдалося привласнити з рахунків 15 організацій та установ понад 2 млн 800 тис. грн. Після викриття злочинних дій учасників організованої групи частину коштів вони повернули ошуканим клієнтам.

За результатом слідства дії трьох касирів кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України, керуюча регіональним відділенням відповідатиме в суді за ч. 3 ст. 27/ч. 5 ст. 191 КК України. Матеріали стосовно менеджера по роботі з клієнтами виділено в окреме провадження у зв’язку з розшуком.

Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах організованою групою, ч. 3 ст. 27 КК України – організація злочину. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: