Детективи Сумщини отримали сучасне обладнання

31.01.2018

Фотоапарати, ноутбуки, копіювальну техніку, монітори на суму понад мільйон гривен отримали поліцейські Сумщини у рамках реалізації спільного пілотного проекту Консультативної Місії Євросоюзу та Національної поліції України щодо об’єднання функцій слідчих та оперативників в так звану «службу детективів».

Передача обладнання відбулася сьогодні, 31 січня, у Головному управлінні поліції. Техніку передали провідний радник КМЄС з питань кримінальних розслідувань Збінек Ванічек та спеціалісти КМЄС з питань кримінальних розслідувань Павло Сергаєв і Олександр Подпругін.

Пілотний проект зі створення органів досудового розслідування шляхом об’єднання наявних слідчих підрозділів та підрозділів кримінальної поліції у восьми областях, серед яких є і Сумщина, розпочався у квітні 2017 року і триватиме до березня нинішнього року. Мета такого експерименту — спростити роботу поліцейських та підвищити ефективність розкриття злочинів.

Так, співробітники кримінальної поліції можуть самі перевіряти та реалізовувати слідчим шляхом версії розслідування. Очікується, що це має зекономити ресурси, підвищити якість збору доказової бази та рівень розкриття злочинів. І, як наслідок, – ефективне використання професійного потенціалу оперативників, підвищення відповідальності кожного за кінцевий результат, розподіл навантаження і однакове розслідування справ незалежно від виду злочину. Такий підхід успішно випробуваний у країнах ЄС, зокрема, у Чеській Республіці, Литві, Польщі та Румунії. 

На Сумщині місцем проведення експерименту обраний Охтирський відділ поліції. Від початку роботи проекту новостворений підрозділ уже показав високі результати в розкритті та розслідування ряду тяжких та особливо тяжких злочинів: вбивств, розбійних нападів, грабежів, зберігання та розповсюдження наркотичних засобів та зброї тощо.

Представники КМЄС передали охтирським полісменам 24 лазерних принтери; 61 ноутбук; 4 цифрові фотокамери з картами пам‘яті; 10 зовнішніх жорстких дисків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: