У Вікіпедії – тиждень Сумщини

31.01.2018

22 січня у Вікіпедії розпочинається Тиждень Сумщини — це проект із написання та покращення статей у Вікіпедії про північно-східний регіон України, що поєднує в собі українські Слобожанщину та Сіверщину.

Причин для проведення такого тематичного тижня є чимало. Сумщина — це той регіон, звідки походять чимало редакторів української Вікіпедії, багато з них приєдналося до редагування в останні рік-півтора. Регіон входить до першої дев’ятки за цим показником  — 66 вікепедистів позначили свою географічну приналежність до Сумської області, згідно з Атласом вікіпедистів.

Спонукало оголосити тиждень також те, що попередня аналогічна акція проводилася дуже давно — 6 років тому. Тож, окрім тем, що були неопрацьовані ще тоді, у грудні 2011-січні 2012 років, додалося багато нових тем, які варто висвітлити про Сумщину: видатні постаті краю та різні цікавинки у Вікіпедіях англійською, російською, польською, французькою, німецькою і багатьма іншими мовами.

Захід дозволить поновити і посилити співпрацю у відповідних тематичних проектах, присвячених регіонові, що поєднує українські Слобожанщину та Сіверщину — «Сумщина», «Суми», «Глухів».

Статей, пов’язаних із Сумщиною, створено лише 5439, або менш відсотка від усіх статей в українській Вікіпедії. А от, наприклад, про сусідні Полтавщину – 7675, Чернігівщину — 5981, Київську область – 7287, Одещину – 8322, Тернопільщину – 9684, а Львівщину – взагалі 18101.

На сторінці Тижня Сумщини, який буде тривати до 4 лютого, складено список статей до написання, подано перелік статей до поліпшення.

На найактивніших учасників Тижня чекають сувеніри з логотипом Вікіпедії.

“Долучайтеся! І не лише створеними чи поліпшеними статтями — поширення інформації про Тиждень нам також потрібне. І якщо Ви ще не знаєте як чи не дуже певні своїх власних сил, щоб дописувати до Вікіпедії — ми можемо допомогти навчанням, матеріалами, порадами”, – говорить ініціатор тижня, адміністратор української Вікіпедії Андрій Гриценко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: