На Сумщині втретє звільнили директора КП

31.01.2018

Директора Глухівського БТІ Анатолія Мироненка знову звільнили. Рішення виконкому від 30 січня підписано міським головою Мішелем Терещенком.

Вказується, що керівник комунального підприємства «Глухівське бюро технічної інвентаризації» звільнений за порушення умов контракту і статуту підприємства. Це вже третє звільнення Анатолія Мироненка, двічі його суд поновлював на посаді. Останній раз це було 19 грудня минулого року.

Анатолій Мироненко вважає звільнення незаконним і знову піде до суду. Він не втомлюється повторювати, що міська влада поставила собі за мету закрити БТІ, про що заявила ще у квітні 2017 року. Посадовець активно протистояв планам мера і його команди ліквідувати підприємство або приєднати його до іншого. За словами Мироненка, проти нього ведеться дуже брудна боротьба, почали фальсифікувати різні звинувачення, наприклад, що він вкрав документи і т. ін.

– Цього разу влада вирішила хоч щось пред’явити мені та провела замовний аудит приватною фірмою. Причому змусила заплатити 10 тисяч саме наше підприємство в той час, коли там був інший директор. Аудит не виявив порушень, немає жодного категоричного висновку, усі формулювання звучать як здогадки та припущення зі словами типу «можливо, не виключено, схоже». Загалом, на основі цієї явної заказухи мене знову без приводу звільнили, – говорить Мироненко.

Також екс-керівник звертає увагу, що за час боротьби з ним виконком фактично змусив БТІ втратити 78 тисяч гривень. Йдеться і про замовний аудит, і про судові збори, і про фактично подвійні зарплати керівнику, адже підприємство змушене платити крім зарплати чинного начальника ще й компенсацію поновленому. Таким чином, говорить пан Мироненко, комунальне підприємство незабаром перетвориться з прибуткового на абсолютно неспроможне, що дозволить владі ліквідувати його без розмов.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: