Сумські депутати звернулися до керівників держави з приводу перерахування пенсій військовим пенсіонерам

31.01.2018

Два тижні тому у Сумах, як і всій Україні, військові пенсіонери вийшли на мітинг з вимогою до уряду підвищити їм грошове забезпечення. Тоді їх підтримали представники обласної та міської організацій ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Політики пообіцяли, що обов’язково візьмуть це питання на контроль і звертатимуться до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради з вимогою виконати свої обіцянки і перерахувати пенсії колишнім військовим.

Своє слово опозиціонери стримали. У документі, який на сесії Сумської міської ради сьогодні, 31 січня, зачитав голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Ігор Перепека, зокрема, йдеться, що депутати глибоко стурбовані ситуацією, яка склалася навколо вирішення питання перерахунку пенсій військовослужбовцям ЗСУ, співробітникам МВС, СБУ та інших силових структур, що вийшли на пенсію.

«Колишні військові протягом тривалого часу вимагають перегляду пенсій: через зволікання Міністерства соціальної політики розмір виплат їм не «осучаснювали» аж 7 років. Варто додати, що багато кому з військових, які несуть службу зараз, залишилося кілька років до пенсії, дехто вийшов на пенсію по інвалідності. Рано чи пізно це питання торкнеться всіх військових в Україні. Ми маємо сподівання, що безлад в системі грошового забезпечення військовослужбовців буде подолано і безпосередньо вплине на пенсійне забезпечення відставників!», – наголосив Ігор Перепека.

Він акцентував увагу, що більшість рішень Кабміну стосовно військових пенсіонерів мають демотивуючий чи, навіть, деморалізуючий характер, підштовхуючи військовослужбовців і службовців інших структур сектору безпеки і оборони до дострокового розриву контрактів, масового звільнення з військової служби. За нинішньої укомплектованості військових частин і підрозділів, в тому числі, що виконують бойові завдання, це – пряма загроза національній безпеці і обороні нашої держави!

Тож міські депутати вимагають здійснити перерахунок раніше призначених пенсій військовим пенсіонерам, деяким іншим особам всіх відомств сектору безпеки та оборони України та пенсіонерам органів внутрішніх справ Встановити морально справедливі, економічно виважені і фінансово обґрунтовані співвідношення розмірів грошового забезпечення заробітної плати та пенсій у всіх сферах державної служби та галузях реального сектора виробництва.

Депутати запит підтримали більшістю голосів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: