На Сумщині оперуповноважений входив до групи наркоторговців

31.01.2018

За належного процесуального керівництва прокуратури Сумської області в рамках кримінального провадження, розслідуваного слідчим відділом Служби безпеки України в Сумській області, викрито оперуповноваженого Управління протидії наркозлочинності поліції Сумщини, який входив до складу групи наркоторговців.

У залежності від розподілених ролей зловмисники виготовляли наркотичні засоби та збували товар не лише на території Сумської області, а й пересилали поштою в інші регіони України.

У середу, 31 січня 2018 року, співробітники Служби безпеки України в Сумській області, Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки та прокуратури затримали в порядку ст. 208 КПК України оперуповноваженого і двох його спільників.

За місцем проживання фігурантів та нарколабораторії в м. Конотоп та Конотопському районі проведено санкціоновані обшуки, під час яких виявлено відповідне обладнання, різного роду готові наркотичні засоби, прекурсори, а також сіро-зелену речовину з характерними ознаками «марихуани».

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) КК України. Також встановлюються інші особи, причетні до незаконного обігу наркотичних засобів.

Довідково: затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: