На Сумщині немає протидифтерійної сироватки

01.02.2018

Сумська область не має протидифтерійної сироватки. Та, яку передала Індія (900 доз) для України, поки у Києві на складах. Про це повідомила завідувач відділенням обласної інфекційної лікарні Наталія Клименко:

“Якщо казати про Сумську область, то нам буде достатньо на перші поодинокі випадки близько 30-100 доз цього препарату. У Сумській області він очікується в найближчі часи”.

 Процент охоплення щепленнями населення Сумщини, за її словами, менше 60% за потреби 95%. Для охочих вакцинуватись пропонують звертатись до поліклінік за місцем проживання – вони, говорить обласний інфекціоніст Ірина Троцька, мають понад 1 млн доз:

“Такая ситуация в отношении вакцинации дифтерии и столбняка, которую можно назвать критической и которая может быть основанием для вспышки дифтерии. Поэтому у поликлиники сейчас отправляют приглашения тем, кто не прошел вовремя вакцинацию, или кто должен проходить ее в этом году. И во взрослых, и в детских, и в семейных амбулаториях этой вакцины сегодня предостаточно. Мы ее больше миллиона доз имеем в области”.

 У прес-службі Міністерства охорони здоров’я на прохання надати інформацію про строки та умови розподілу протидифтерійних сироваток між регіонами нам повідомили: відповідного Наказу не мають, тому коментувати нічого не будуть. Остання інформація про дифтерійні сироватки на сайті міністерства датується 18 січня. Там мова йде про 42 млн грн, які передбачені у держбюджеті на придбання таких препаратів упродовж 2018 року і що закуповувати їх будуть через міжнародні організації.За інформацією Ірини  Троцької, станом на 31 січня дифтерію в області не реєстрували.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: