У Сумах відновили роботу програми “Доступні ліки”

01.02.2018

Відділ охорони здоров’я у січні уклав угоди з трьома суб’єктами господарювання на відшкодування у 2018 році вартості лікарських засобів за урядовою програмою «Доступні ліки». Загалом ідеться про 18 аптек та аптечних пунктів.

Оскільки укладання угод ще триває, перелік регулярно оновлюватиметься.

Торік, за інформацією відділу охорони здоров’я, у програмі взяли участь 55 аптек та аптечних пунктів. Було отоварено 88 987 рецептів на загальну суму 3,3 млн гривень.

Нагадаємо, аби взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з доплатою в аптеці з позначкою «Доступні ліки».

Ця урядова програма була започаткована торік у квітні й охоплювала три види нозологій: серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Реєстр лікарських засобів, що входили до програми реімбурсації (відшкодування вартості ліків державою), налічував 198 препаратів, 32 з яких були для пацієнтів безкоштовними.

У грудні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що внесла суттєві зміни до реалізації програми, зокрема доповнила її ще двома діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань та діабету ІІ типу – Лозартан та Глібенкламід.

Перелік лікарських засобів, що беруть участь у програмі «Доступні ліки», можна знайти у Реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Перелік аптечних закладів або Переглянути не завантажуючи

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: