У Сумському ЦНАПі виник скандал через закордонний паспорт дитини

02.02.2018

Сумчанка Оксана Чала звернулася за допомогою до телеканалу СТС, бо у ЦНАПі їй відмовляються віддавати вже готовий паспорт дитини. Жінка вже кілька днів оббиває пороги закладу та чує лише відмовки, нібито документи подавав батько, тож отримати дитячий паспорт має право лише він.

Коли вона разом із чоловіком подавала документи на оформлення закордонного паспорту для 13-річного сина, у ЦНАПі запевнили, що для подачі документів необхіден лише хтось один із батьків.

“Тато повідомив, що на момент, коли треба забирати документи, він буде у відрядженні, не буде забирати, на що спеціаліст погодилася. Так, може й мама забрати…Тепер мене вже два дні ганяють кабінетами, кажуть, хай тато забирає.  Ми не можемо чекати, я спеціально замовила завчасно, щоб всі документи були готові. Я офіційно є мама, ми є в шлюбі, чому я не можу забрати паспорт?”- обурюється пані Оксана.

Адміністратор відділу з питань оформлення паспортних документів ЦНАПу Наталія Полякова сказала, що за законом, якщо батько подавав документи, тільки він може забрати паспорт. У присутності журналістів фахівець запропонувала варіант виходу із ситуації – аби батько, який наразі перебуває в іншій країні, вислав довіреність.

Юрист Сергій Мирославський пояснив, як насправді мають діяти працівники ЦНАПу відповідно до закону:

“Заява-анкета подається одним із батьків. Не передбачено вказаною постановою, що інший законний представник не має права отримувати закордонний паспорт. Також закон не передбачає вимагати нотаріально посвідчену довіреність від законного представника ”

Джерело: http://sts.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: