У Сумах на поховальні послуги та утримання кладовищ планують витрати рекордну суму – майже 18 мільйонів

02.02.2018

У системі публічних закупівель «Прозорро» завершилися торги, оголошені департаментом інфраструктури Сумської міськради щодо надання похоронних і суміжних послуг, а саме – ремонт і утримання міських кладовищ.

Технічне завдання передбачає прибирання сміття, вивезення листя, очищення доріг від снігу, прибирання туалетів на кладовищах і деякі інші. У документах прописано також утримання спецслужби, яка займалася б перевезенням померлих.

У перелік кладовищ, на яких повинні проводитися зазначені роботи, потрапили 13 міських місць поховання. Крім усього іншого, на всіх кладовищах повинні стежити за видаленням аварійних дерев, ремонтувати огорожі і пішохідні доріжки. На підрядника покладається обов’язок поховання одиноких громадян.

На участь у торгах подали заявку 3 учасники: КП «Спеціалізований комбінат», ПП «Рембуд», та ПП «Лорд». Після розгляду пропозицій останнього учасника було позбавлено можливості участі в аукціоні, на що він відразу подав скаргу на дії замовника.

У ході аукціону переможцем стало КП «Спеціалізований комбінат», яке запропонував виконати всі роботи за 17 758 042 грн.

Варто відзначити, що в розрізі інших міст України, Суми побили всі рекорди за вартістю, оскільки це самий «дорогий» договір, який був укладений на виконання даного виду послуг. Наприклад, в Ужгороді був укладений договір на 1,2 млн грн, в Чернігові – 7,1 млн. грн, в Миколаєві – 4,6 млн грн, у м.  Рівне – 6,5 млн грн, а в м. Дніпро, який значно більше Сум, на утримання кладовищ та захоронення було виділено 8,4 млн грн.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: