Біля магазину підозріло довго тинявся озброєний чоловік

03.02.2018

Зі служби «102» до чергової частини Охтирського відділу поліції надійшло повідомлення, що поблизу одного з місцевих магазинів Охтирки підозріло довго тиняється невідомий чоловік. Для перевірки інформації черговий поліцейського відділу відразу спрямував до магазину групу реагування патрульної поліції. Поліцейські, які прибули на місце, зустріли там чоловіка, що підходив під опис підозрюваної особи. Ним виявився 39-річний місцевий житель, у якого в ході поверхового огляду правоохоронці виявили та вилучили газовий пістолет калібру 9 мм. 

Зі слів підозрюваного, газовий пістолет дав йому в користування його знайомий, який нібито має відповідний дозвіл на його зберігання. 

Наразі вилучений предмет направлено на експертне дослідження, а за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання зброї … без передбаченого законом дозволу). Санкція статті передбачає кримінальне покарання від трьох до семи років ув’язнення.

Поліцейські звертають увагу громадян, які продовжують зберігати нелегальну зброю та інші вибухонебезпечні предмети, або різні спецзасоби та холодну зброю без відповідних дозволів, добровільно передати всі ці речі до поліції. Лише в такий спосіб вони зможуть уникнути кримінальної відповідальності за їх незаконне зберігання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: