Суми в очікуванні “великого снігу”

05.02.2018

Сьогодні, 5 лютого, на апаратній нараді мер Сум Олександр Лисенко анонсував великі снігопади протягом тижня і роздав завдання комунальникам із розчищення снігу.

– Ви бачите, що відбувається на Західній Україні? – запитав він у підлеглих. – Рівне, Тернопіль, все це йде на Київ, а потім дійде і до нас. Я звертаюся до вас, Олександре Олексійовичу (Вегера – директор КП «Шляхрембуд» – Ред.). Ні, у мене немає до вас претензій, я знаю, що техніка, люди, матеріали готові. Але прошу вас звернути увагу ще й на тротуари. Особливо біля шкіл, лікарень, дитсадків, щоб всі діяли згуртовано. Якщо потрібна допомога, телефонуйте, допоможемо.

– Я б хотів звернути увагу ще на два напрямки, про які ми чомусь забуваємо, – встав Вегера. – Це підприємства і приватний сектор. Коли ми прибираємо своєю технікою тротуари, підприємці, навіть не виходять прибирати сніг біля своїх магазинів. Щодо приватного сектора, згідно із законами про благоустрій, жителі повинні до певної межі самі почистити тротуари.

– Зрозуміло, тротуари ясно, але потрібно в приватному секторі чистити і дороги – Баранівка, Василівка. І я звертаю увагу обслуговуючих організацій. Знову бачу, що сиплете піском. Хто з організацій уклав договір з «Шляхрембуду» на суміш?

– Водоканал, «Паркінг» та інспекція з благоустрою, – відповів Олександр Вегера.

– А з обслуговуючих організацій?

– Сказали, що у них є своя.

– У нас були нарікання від жителів, бо суміш із гранвідсіву чорного кольору, це все несеться в квартири, – розповіла представник одного з ЖЕКів. – Крім того, гранвідсів руйнує плитку, а пісок – ні. Ми сиплемо пісок, нарікань немає.

– Олександре Івановичу, – звернувся мер до свого заступника Олександра Журби. – Перевірте, як там справи. Даю два дні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: