Жителі Сумщини перемогли у програмі центрального телебачення

05.02.2018

Вчора, 4 лютого, на телеканалі”UА:Перший” відбувся ефір програми «Фольк-Music», в якій брали участь три ансамблі з Кролевеччини.

У конкурсній програмі змагалися народний аматорський вокальний ансамбль «Вербиченька» з Гречкиного та народний аматорський фольклорний ансамбль «Мутинчанка» із села Мутин. Поза конкурсом, як гості телепередачі, із запальною піснею “Будьмо!” виступив народний аматорський ансамбль «Реутинчанка» (с. Реутинці). Також узяв участь колектив із Середино-Буди “Деснянка” (с. Очкине).

Усі пісенні гості прийшли на передачу до Оксани Пекун із гостинцями, а начальник відділу культури Кролевецької РДА Наталія Сіра вручила від гостинної Кролевеччини рушник-оберіг, спеціально витканий для передачі «Фольк-Music».

Талановиті гречкинські виконавиці заспівали пісню, яка перейшла до них як творчий спадок від колективу “Оберіг”. Пісня “Калина-Малина”, яку в сучасному виконанні переспівали київські артисти “MUSICA DAL VIVO”, розповідала про козака, якого дуже чекає кохана і пише йому про це в листах. Незвично прозвучала ця пісня у фолк-рок стилі, у поєднанні з етнічними мотивами.

Колектив “Мутинчанка”, учасниці якого все своє життя присвятили пісні, виконали автентичну пісню присеймського краю – “Пора, мати, жито жати”. Здивували виконанням цієї пісні у стилі рок, лауреати “Червоної рути – 2017”, гурт “MNISHEK”.

Хоча й запевняла ведуча передачі Оксана Пекун в тому, що перемогла любов до української пісні, а все ж, за результатами голосування, з великою перевагою в голосах визнана кращою пісня ансамблю “Мутинчанка” та її рок-версія.

Колективи Сумщини – за цим посиланням можна переглянути телепередачу з виступом гуртів з Кролевеччини. А 6 лютого, у вівторок, о 15:15 відбудеться повтор передачі на телеканалі UА:Перший.

Джерело: 05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: