Поліція вилучила у водія іномарки пістолет

05.02.2018

Здійснюючи патрулювання за визначеним маршрутом, поліцейський наряд групи реагування патрульної поліції, зупинив легковий автомобіль «Міцубісі Паджеро» під керуванням 22-річного жителя одного із сіл Краснопільського району.

Під час огляду салону поліцейські виявили схований в бардачку пристрій, за зовнішніми ознаками схожий на травматичний пістолет «ПМР». Як виявилось, власник «травмата» не мав на нього жодних дозвільних документів. Зі слів чоловіка, він випадково знайшов цей пристрій та поклав до салону, про всяк випадок.

Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала цей факт та вилучила «знахідку» з автомобіля. При попередньому огляді пристрою виявилось, що в ньому не вистачає частини деталей. Наразі вилучений предмет направлено на експертизу, а за даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання зброї… без передбаченого законом дозволу). 

Поліцейські звертають увагу громадян, які продовжують зберігати нелегальну зброю та інші вибухонебезпечні предмети, або різні спецзасоби та холодну зброю без відповідних дозволів, добровільно передати всі ці речі до поліції. Лише в такий спосіб вони зможуть уникнути кримінальної відповідальності за їх незаконне зберігання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: