Жінкам Сумщини наполегливо радять пройти мамографію

06.02.2018

У зв’язку з погіршенням ситуації на території України щодо онкологічних захворювань, зокрема ростом захворюваності на рак молочних залоз, медики Сумщини просять звернути увагу на необхідність проведення мамографічних обстежень жінок старше 40 років 1 раз на 2 роки, з 50 років 1 раз на рік, з метою раннього виявлення захворювань молочної залози.

Мамографія молочної залози – один з найважливіших рентгенологічних методів, що дозволяють побачити внутрішню будову грудей і розглянути на знімках ознаки захворювань. Особливо актуально дослідження при діагностиці раку – з його допомогою можна виявити онкопроцес за 1-2 роки до появи перших ознак.

Мамографія проводиться жінкам зі збереженим менструальним циклом з 7 по 14 день від початку циклу, жінкам в менопаузі – в будь-який час.

КЗ СОР «Сумський обласний діагностичний центр» безкоштовно проводить рентгеномамографічні дослідження по направленнях лікарів лікувально-профілактичних закладів м.Суми, районів області, лікарів СОДЦ та згідно попереднього запису в реєстратурі діагностичного центру. Жителі сільської місцевості – мають змогу запису за телефоном реєстратури діагностичного центру (0542) 24-34-04.

Для обстеження пацієнта необхідне направлення встановленого зразка із вказаним попереднім діагнозом, та наданням, при наявності, протоколу ультрасонографічного обстеження молочних залоз.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: