У Шостці виловлюватимуть безпритульних тварин через загрозу сказу

06.02.2018

За даними головного спеціаліста Шосткинського управління держродспоживслужби в Сумській області Надії Романченко, сьогодні, 6 лютого, в ветсанслужбу надійшов дзвінок від мешканців Локотського мікрорайону Шостки. Городяни повідомили про те, що в приватному секторі по пров. 1-й Краснофлотський бачили трьох лисиць. Фахівці міської лікарні ветеринарної медицини виїхали за вказаною адресою. Одну лисицю вдалося знайти і вбити.

Нагадаємо, всього чотири дні тому, 2 лютого, в приватному секторі Садового мікрорайону Шостки була виявлена і убита лисиця, яка покусала двох людей і домашніх тварин. Лабораторні дослідження підтвердили, що лисиця була скаженою.

Вчора, 5 лютого, в Шостці відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії. Був складений план щеплень домашніх тварин від сказу. Працівники ветеринарної медицини здійснюють подвірні обходи в виділеній зоні ризику, проводячи вимушену вакцинацію домашніх собак і котів.

За словами Надії Романченко, є велика загроза перезараження сказом бездомних тварин. Тому, згідно з чинним законодавством, комісією прийнято рішення про вилов на території міста безпритульних тварин для подальшої їх соціальної евтаназії.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: