У центрі Сум – мітинг

07.02.2018

Сьогодні, 7 лютого, о 11:00 розпочався черговий мітинг, на якому військові пенсіонери з різних куточків Сумської області вимагають перерахувати їм пенсії у зв’язку з «осучасненням».

Люди наполягають на негайному піднятті зарплат військовим і відповідно – перерахунку пенсій. Щоб довести серйозність своїх намірів, мітингарі готові перекрити дорогу. Подібні акції протесту розгорнулися і в інших містах України.

Відзначимо, що це вже друга акція протесту за цей рік. Минулого разу люди вимагали встановити соціальну справедливість 17 січня.

Нагадаємо, що на минулій сесії міськради, депутати прийняли рішення звернутися до уряду з проханням негайно переглянути пенсії військовим у зв’язку з тим, що виплати не «осучаснювали» 7 років. У тексті документа депутати міськради наполягають на невідкладному скасуванні постанови Кабміну № 1052 від 27 грудня 2017 року і з 1 січня 2018 року здійснити перерахунок раніше призначених пенсій. У зверненні акцентують на тому, щоб встановити морально справедливі, економічно і фінансово обґрунтовані співвідношення розмірів грошового забезпечення заробітної плати та пенсій у всіх сферах державної служби та галузях реального сектора виробництва.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: