Невідомі жінки пограбували пенсіонерку

07.02.2018

Повідомлення про крадіжку на лінію «102» надійшло від 87-річної мешканки Шостки, яка повідомила про те, що з її квартири зникла чимала сума грошей.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. У ході бесіди з поліцейськими пенсіонерка розповіла, що вдень до її квартири завітали дві незнайомі жінки з дитиною, попросили дати їм води для хлопчика, аби запити ліки. А коли вона погодилась допомогти, ті її обікрали.

«Зловмисниці діяли за чітко спланованим планом, – говорить Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Їм потрібно було потрапити до квартири, відволікти господарку дому та непомітно її обікрасти. Перед літньою жінкою розіграли цілу виставу. Роль дісталась навіть дитині». 

За словами заявниці, без запрошення одна з жінок увійшла до її оселі. Поки вона набирала воду, хлопчик на порозі кухні пожалівся матері на мокрі ноги. Гостя попросила винести їй ще пакетів. Потім з’ясувалося, що звичайної води дитині не можна, а потрібна лише кип’ячена. І тільки тоді, коли жінка виконала всі їх прохання і ті пішли, пенсіонерка перевірила свої статки і виявила зникнення 21 000 гривень.

За даним фактом в поліції вже відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», у рамках якого правоохоронці роблять все можливе, аби розшукати зловмисниць та повернути потерпілій гроші. Правоохоронці продовжують закликати громадян, бути вкрай обережними та уважними до незнайомців, яких радять не впускати до своєї оселі та намагатись обмежити з ними спілкування. А у так званих візитерів, які представляються працівниками різних комунальних служб, поліцейські радять вимагати посвідчення або документи, що підтверджують особу та повноваження. Про всіх підозрілих осіб, одразу повідомляйте до поліції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: