На Сумщині прикордонників хотіли підкупити рублями

07.02.2018

У міжнародному пункті контролю для залізничного сполучення «Хутір-Михайлівський» охоронці кордону Сумського загону зафіксували чергові спроби втягування прикордонників у протиправну діяльність.

6 лютого під час здійснення прикордонного контролю поїзда сполученням «Москва-Львів» прикордонний наряд виявив громадянина Таджикистану, який з метою безперешкодного перетину кордону запропонував вартовому рубежів неправомірну винагороду в сумі 1500 російських рублів.

Учора також при оформленні цього ж поїзду громадянин Узбекистану, аби потрапити на територію України, вирішив підкупити прикордонників, вклавши до свого паспортного документу в якості хабара грошові кошти в сумі 1000 рублів РФ.

В діях іноземців, за українським законодавством, містяться ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Наразі охоронці кордону вжили всіх необхідних заходів для припинення виявлених правопорушень, а самих правопорушників передали працівникам поліції для прийняття відповідного правового рішення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: