Сумські опозиціонери вчергове підтримали військових пенсіонерів

07.02.2018

Вже вдруге за три останні тижні в Сумах зібралися на мітинг військові пенсіонери. Їх вимоги залишаються незмінними – відновлення дії постанови Кабміну №704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», зокрема у частині, яка передбачає підвищення пенсій колишнім військовослужбовцям.

Біля Будинку рад на головній площі обласного центру зібралися біля 500 колишніх військових, прикордонників, працівників МНС та правоохоронних органів. Люди вийшли з плакатами: «Бідний, голодний військовий – небезпечний військовий», «Сьогодні ти в погонах, а завтра ти на нашому місці – в смітнику», «Служивим людям – турботу держави», «Закони не для піару» тощо.

Як і завжди, на підтримку військових виступили представники обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Її керівник, голова фракції в обласній раді Олександр Стрельченко наголосив, що сумські опозиціонери тримають питання підвищення пенсій військовим пенсіонерам на контролі.

«На минулому тижні сесія Сумської міської ради першою в Україні прийняла звернення і направила його до вищого керівництва держави з вимогою перерахувати пенсії колишнім військовим у зв’язку з «осучасненням». Також це питання підніматимемо на найближчій сесії обласної ради. Ми вважаємо ганьбою факт, що військові пенсіонери залишились без підтримки держави. Колишніх захисників країни, яким обіцяли підвищення грошового забезпечення з 1 січня 2018 року, зухвало й підло обдурили», – обурюється депутат.

Він зазначив, що фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Верховній Раді звернулась із запитом до генерального прокурора, щоб була надана відповідна оцінка діям уряду. Також подано заяву до суду, щоб уряд перерахував і виплатив пенсії військовим пенсіонерам.

Військові на мітингу говорили, що це ганьба, коли люди, які чесно і добросовісно захищали державу, змушені просити соціального захисту для себе. Дехто з пенсіонерів запропонував перекрити вул.Героїв Сумщини, але потім від такого кроку відмовилися.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: