На Сумщині судять чотирьох банкірш

07.02.2018

В Охтирському міськрайонному суді відбулося перше засідання за обвинувальним актом прокуратури Сумської області стосовно чотирьох співробітниць банківської установи, які у складі організованої групи привласнювали кошти клієнтів. Ще одну особу, яка є організатором злочинної схеми, оголошено у розшук. На лаві підсудних опинилися співробітниці Охтирського відділення Ощадбанку Ірина Т., Людмила Г., Катерина Г. та керуюча відділенням Лариса К. Кримінальна справа розглядається суддівською колегією під головуванням судді Валентини Ільченко.

У даному кримінальному провадженні 13 потерпілих. На підготовче судове засідання з’явилися їх представники з Охтирського Свято-Троїцького чоловічого монастиря, Охтирської районної організації працівників охорони здоров’я, ОСББ «Світанок», профспілкових організацій працівників державних установ, освіти та науки, агропромислового комплексу Охтирських теплових мереж, Управління експлуатації газового господарства ПАТ «Сумигаз», Охтирського управління бурових робіт ПАТ «Укрнафта», міської організації ветеранів війни та військової служби «Маю честь», два представники АТ «Ощадбанку». Представник профспілкової організації ПСП «Комишанське» не був належним чином повідомлений про час і місце підготовчого судового засідання, тому його було відкладено на 14 годину 15 лютого.

За офіційною інформацією Сумської обласної прокуратури, було встановлено, що керуюча відділенням, менеджер по роботі з клієнтами та касири регіональної банківської установи зорганізувались у стійке об’єднання для спільної незаконної діяльності, пов’язаної із систематичним привласненням грошових коштів клієнтів банку. Згідно з розробленим планом учасники організованої групи підшукували відповідних клієнтів та в подальшому, дотримуючись розроблених заходів конспірації, проводили низку незаконних операцій з їх коштами.

Шляхом підроблення менеджером розрахунково-касових та інших банківських документів впродовж 2012-2016 років обвинуваченим вдалося привласнити з рахунків 15 організацій та установ понад 2 млн. 800 тис. грн. Після викриття злочинних дій учасників організованої групи частину коштів вони повернули ошуканим клієнтам.

За результатом слідства дії трьох касирів кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України, керуюча регіональним відділенням відповідатиме в суді за ч. 3 ст. 27/ч. 5 ст. 191 КК України. Матеріали стосовно менеджера по роботі з клієнтами виділено в окреме провадження у зв’язку з розшуком.

Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах організованою групою, ч. 3 ст. 27 КК України – організація злочину. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Остаточне рішення  – за суддями.

Джерело: http://roxolana.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: