У Сумах відкрили музей лісу

07.02.2018

У приміщенні Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства діє музей лісу, який покликаний створювати позитивний імідж лісової галузі в цілому і професії лісівника зокрема. Знаходиться він за адресою: м. Суми, вул. Засумська, 12-А. Відвідати музей можна щоденно з 8:00 до 17:00, повідомляє Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Музей лісу складається з трьох залів. Перша зала присвячена історії лісової галузі Сумщини.

У наступній залі можна дізнатися про площу і розташування земель лісового фонду, територіальний розподіл, розподіл за відомчою підпорядкованістю, переважаючими деревними породами, кадрове забезпечення галузі, соціальну складову лісогосподарської діяльності, економічні показники ведення лісового господарства, захист лісів від пожеж, ефективність ведення лісового господарства, природно-заповідний фонд області, профорієнтаційну роботу та роботу шкільних лісництв.

У третій залі експонуються зразки деревних порід, міститься інформація про роботу Сумського сувенірного цеху – єдиного серед державних лісогосподарських підприємств лісової галузі України, а також мумії птахів і тварин, що мешкають в лісових масивах Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: