Квартирним злодієм виявився 17-річний підліток

08.02.2018

На лінію «102» звернулась 48-річна мешканка Шостки, із  квартири якої невідомий викрав сумку, в якій знаходився дорогий фотоапарат та 3 700 гривень. На місце була направлена слідчо-оперативна група поліції.

 «Повернувшись додому, заявниця залишила сумку у коридорі квартири, – розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Проте її син, який зайшов до помешкання пізніше, забув зачинити двері на замок. Цим і скористався зловмисник, якого наші співробітники встановили «гарячим» слідом».

Підозрюваному 17 років, він має не одну судимість за скоєння подібних злочинів. За його словами, частину викрадених грошей він встиг витратити на власні потреби, а фотоапарат заховав у під’їзді сусіднього будинку. Залишені кошти та фототехніку правоохоронці вилучили та повернули власниці. 

Під час перевірки неповнолітнього до скоєння інших подібних злочинів, поліцейські встановили його причетність до крадіжки мобільного телефону з кімнати у гуртожитку. Підозрюваний запевняє, що двері до помешкання були відкриті, а він лише скористався нагодою. Викрадений засіб зв’язку він через третіх осіб здав у ломбард, а гроші витратив на власні потреби. 

Наразі юнак знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Кримінальне провадження відкрите за ознаками ч. 2 та 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» вже спрямоване до суду. За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: