Депутат – про незаконні дії відносно власників землі

09.02.2018

Сумська облдержадміністрація погодилася з необхідністю проведення перевірки можливих незаконних дій з боку ПП «РАССВЄТ АГРО» під час укладання додаткових угод з власниками земельних паїв на території сіл Люджа і Криничне Тростянецького району. Про це йдеться у відповіді на депутатське звернення представника фракції «Відродження» в облраді Миколи Березіна.

Нагадаємо, до депутата зверталися власники паїв, які стверджували: орендарі, замість належно оформлених додаткових угод до договорів оренди землі, обманом і шантажем змушували підписувати чисті аркуші, натомість обіцяючи плату за пай з вищою орендною ставкою.

Питання незаконності таких дій Микола Березін підняв на обласному рівні. Після його депутатського звернення в облдержадміністрації провели обговорення вказаної додаткової угоди. Як наслідок — встановили, що зміст її суттєво відрізняється від змісту Типового договору оренди землі: він містить умови, які значно обмежують права власників земельних ділянок (наприклад, у пункті 9.3. йдеться про те, що орендар може передавати земельну ділянку в суборенду без отримання попередньої згоди орендодавця).

За підсумками обговорення головам зазначених сільрад доручили надати власникам паїв правову допомогу при укладанні додаткових угод, а в разі необхідності — допомогу в оформленні документів для звернення до суду. Представникам же орендаря рекомендували прискорити роботу з надання селянам другого екземпляру додаткової угоди.

«Ми триматимемо ситуацію на контролі й надалі, аби допомогти селянам остаточно відстояти їхнє право власності на земельні паї та уникнути подібних ситуацій в інших районах», — відзначив Микола Березін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: