На Сумщині обікрали обленерго

09.02.2018

У Лебединському районі та в Сумах затримали двох чоловіків, які підозрюються у скоєнні злочинів проти енергопостачальної компанії та її абонентів.

Від дій зловмисників, які пошкоджують і крадуть електрообладнання, страждає не лише ПАТ “Сумиобленерго” як підприємство, а й, перш за все, споживачі, які в результаті залишаються без електроенергії. Тому розслідуванню таких злочинів має приділятися особлива увага, а громадяни мають бути небайдужими до випадків, коли помічають пошкодження електрообладнання або підозрілих осіб, які це роблять.

Так у селі Степне, що на Лебединщині, було злито майже 200 кг трансформаторної оливи та пошкоджена трансформаторна підстанція. В результаті дій зловмисника без світла тимчасово залишилися 11 побутових споживачів електроенергії. Фахівці філії “Лебединський район електромереж” оперативно відновили електропостачання людям і заповнили трансформатор оливою. Це врятувало його від подальшого пошкодження та більш масштабних наслідків.

Місцевий житель, який помітив сліди оливи на снігу, одразу повідомив про це в філію “Лебединський РЕМ”. Енергетики, в свою чергу, звернулися до правоохоронців, які незабаром і затримали підозрюваного у крадіжці.

Другий випадок успішного затримання охочого до легкого заробітку стався в Сумах. Коли на диспетчерську філії “Сумський міський РЕМ” надійшло повідомлення про знеструмлення житлових будинків та організацій Тепличного мікрорайону, оперативно-виїзні бригади одразу виїхали на можливі місця пошкоджень устаткування. Під час огляду трансформаторної підстанції №322 по вул. Білопільський шлях енергетики помітили 2-х чоловіків, що тікали з місця пригоди через вентиляційні жалюзі в стіні ТП. Інформацію про це оперативно передали на диспетчерську Сумського міського РЕМу та в поліцію. До приїзду правоохоронців енергетики стежили за зловмисниками, але ті розділилися й втримати до приїзду поліції вдалося лише одного.

Чоловік разом із напарником пошкодили стіни розподільчого пункту 6 кВ, проникли всередину та викрали металеві струмопровідні шини, вимикачі та роз’єднувачі. В наслідок дій “мисливців за металом” були знеструмлені близько десяти 5-поверхівок, сорока приватних будинків, магазини, дитячий садок і ще біля двадцяти малих підприємств і організації, що розташовані в Тепличному мікрорайоні. Працівники ПАТ “Сумиобленерго” оперативно заживили споживачів по резервній схемі та відновили електропостачання. Але на відновлення розподільчого пункту ще потрібен і час, і витрати, і людська робота.

Наразі триває слідство, під час якого з’ясується, чи причетні затримані до подібних злочинів. По результатах розслідування зловмисники обов’язково понесуть покарання!

Споживачів електроенергії просять інформувати про підозрюваних осіб, які намагаються пошкодити електроустаткування  в поліцію (102) або до кол-центру ПАТ “Сумиобленерго” (0 800 300 247 або 0542 659 659).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: