Небезпека підхопити кір: у Сумах продовжують вакцинацію

09.02.2018

Відділ охорони здоров’я Сумської міськради наголошує, що для запобігання захворюваності на кір необхідно вакцинувати дітей.

Імунопрофілактика проти кору проводиться в 1 рік, ревакцинація у 6 років. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу і отримайте безоплатне щеплення якомога швидше. Вакциною забезпечені усі лікувальні заклади міста.

Торік у Сумах вакциновано 88,6% дітей. Протягом січня уже щеплено 27% від підлягаючих вакцинації у 2018 році. За останній тиждень вакциновано 598 осіб.

Якщо серед дорослих є молоді люди віком до 30 років, які не щеплені від кору та не хворіли на кір, краснуху або паротит, їм необхідно терміново вакцинуватися. Так як щеплення дорослих не передбачено календарем щеплень, то вакцину доведеться покупати самостійно. Спочатку треба звернутися до свого дільничного терапевта чи сімейного лікаря, який проведе медичний огляд та випише рецепт на вакцину. Потім закупити вакцину в аптеці, доставити у лікувальний заклад у сумці-холодильнику протягом 2 годин і вакцинуватися.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: