На Сумщині у горе-матері забрали трьох дітей

09.02.2018

Сьогодні у Шостці під час проведення профілактичного рейду служба у справах дітей спільно з поліцією вилучила у горе-матері трьох малолітніх дітей. У квартирі повна антисанітарія. Діти не мали спальних місць, відсутні продукти харчування. Фактично у дітей немає одягу. Півторарічну дівчинку поміщено до дитячої лікарні, за нею зараз здійснює догляд медперсонал закладу, хлопчиків 7-ми та 8-ми років – до центру соціально- психологічної реабілітації. Діти у безпеці, їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує. Таку інформацію на своїй сторінці у Фейсбуці розмістила начальник шосткинської служби у справах дітей Ольга Гришкова.

Дивує те, що жінка 1991 року народження отримувала соціальні виплати в розмірі 6130 гривень. До Шостки багатодітна мати приїхала в жовтні з Чернігівської області. Соціальна служба вела цю сім’ю, змусили жінку віддати двох старших дітей в школу. Горе-мати постійно змінювала місце проживання. Соцпрацівникам доводилося часто її розшукувати, чекати під дверима і навіть останній раз, щоб застати когось вдома, довелося приходити три рази.

Перед соцпрацівниками постала жахлива картина побуту: на всіх 5-х членів сім’ї (з дітьми застали бабусю) всього одне спальне місце, молодшу дівчинку бабуся годувала цукром, розбавленним окропом), з їжі в будинку були лише макарони, діти заражені педикульозом.

Джерело: http://www.shostka-news.com/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: