Пройшло відкрите слухання щодо зниження тарифу ТОВ «Сумитеплоенерго»

09.02.2018

Сьогодні, 9 лютого, в актовій залі Сумської міськради (вул. Харківська, 35) відбулося відкрите слухання щодо встановлення з 01.04.2018 тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання для ТОВ «Сумитеплоенерго».

На засіданні були присутні представники ТОВ «Сумитеплоенерго», заступник міського голови Сум із ЖКГ Олександр Журба і сумчани.

Представники теплоорганізації повідомили, що попри постійне здорожчання складових тарифу на теплоенергію (таких як виробництво теплоенергії, підвищення ціни вугілля та газу, виробничі витрати та зростання прожиткового мінімуму), ТОВ «Сумитеплоенерго» вдалося досягти перерозподілу частки вугілля та газу в тарифі на виробництво теплової енергії. Сталося це завдяки проведеній модернізації парового котла – переведення його з використання газу на вугілля. Таким чином вдалося стримати зростання тарифу на виробництво теплової енергії і дещо знизити діючий тариф на опалення і гаряче водопостачання.

ТОВ «Сумитеплоенерго» як ліцензіат провів обговорення наміру скоригувати тариф. Тепер відповідні документи будуть направлені до НКРЕКП, де перевірятимуться усі надані розрахунки. Якщо такий тариф буде схвалено, уже із 1 квітня сумчани відчують зниження ціни на гарячу воду, а з нового опалювального сезону – і на опалення.

Джерело: sts.sumy.ua

Читайте також: “Сумитеплоенерго” витрачає тепло “не туди” 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: