Жінка померла після лікування у гінеколога: хто винен?

09.02.2018

У Ромнах померла 45-річна Світлана Ніколаєнко після лікування у гінеколога. Жінку прооперували і відпустили додому, а вже через тиждень вона опинилася в реанімації – в комі.

Родичі звинувачують лікарів у халатності, а медики у свою чергу кажуть: жінка не берегла своє здоров’я, тому й не змогли врятувати.

У Світлани залишилося двоє доньок. Розповідають, мати звернулася до лікаря, коли в неї під час критичних днів піднялася температура і дуже заболів живіт. У лікарні сказали, що наче нічого серйозного немає, але треба робити чистку. Вона погодилася на хірургічне втручання, кілька днів її лікували в стаціонарі, потім виписали додому. А за тиждень жінці так погіршало, що  не могла встати з ліжка, щоб відчинити двері доньці.  Вруге роменчанку до лікарні вже доправила швидка допомога у вкрай важкому стані. Її одразу забрали на ще одну операцію, а потім – у реанімацію. Звідти вона вже не повернулася.

Аліна Васильченко, старша донька Світлани, певна, що медики втрачали дорогоцінний час, бо довго не зважали на пацієнтку, в якої вже була температура близько 40, а тиск – понад 220.

“Тисячу раз на крісло тягали, з крісла, вони не знали, шо їй робити. Треба, щоб її подивився хірург, але він із скандалом подивився тільки о 6-й вечора. Коли хірург подивився, каже: я не знаю що робить, треба визивать Суми”, – обурюється дівчина.

Родичка Валентина Васильченко також говорить про вину медиків: “Чого, коли робили рентен о 3-й дня, сказлаи, що там все добре, просто запалення жіночих органів. А тільки в 9 вечора вони виявили брюшну порожнину в гноєві. Це просто халатність!”

Лікар Ольга Кузьменко, яка першою оглядала Світлану,  стверджуэ, що жінка не долікувалася: “Может женщина не дожаловалась, не объяснила какую-то ситуацию. Ее условия работы – ночное время, это мороз, это холодный магазин, это подъем тяжестей”.

Наразі правоохоронці проводять розслідування, з’ясовують, чи пречетні медики до смерті пацієнтки. Якщо вину лікарів доведуть, можуть посадити  за грати на  2 роки.

Джерело: http://ntn.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: