На Сумщині судитимуть керівника благодійного фонду

12.02.2018

Прокуратурою Сумської області в понеділок, 12 лютого 2018 року, затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника благодійного фонду соціального захисту (підтримки) інвалідів «Соцінвест», який знехтував інтересами соціально-незахищеної категорії громадян.

У ході слідства встановлено, що за рішенням комісії щодо розпорядження майном зазначеному фонду безоплатно надано для використання у благодійних цілях 123 транспортні засоби, які були конфісковані державою та не реалізовані. Відчуження такого майна можливе виключно за умови сплати мита та інших податків і зборів. При цьому підозрюваний зареєстрував та облікував за благодійним фондом лише 14 транспортних засобів, а решту реалізував як запчастини, не сплативши при цьому обов’язкові платежі до бюджету.

Таким чином, керівник благодійного фонду заподіяв шкоди державним інтересам у вигляді неможливості надання соціально-незахищеній, малозабезпеченій категорії громадян та інвалідам транспортних засобів, а також ненадходження податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету на загальну суму 1 млн 665 тис. грн.

За клопотанням прокуратури обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: