На Сумщині 4 військових втекли з місця служби

12.02.2018

За цей рік вже 4 службовці покинули межі своїх військових частин чи місць служби. Минулого року розшукати вдалося понад 200 втікачів, повідомили в Сумському обласному військовому комісаріаті.

73 військовослужбовці Сумщини і досі знаходяться у розшуку.

Військова служба правопорядку у Збройних Силах України та військова прокуратура звертається до усіх військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину, з пропозицією зробити перший крок для повернення до повноцінного життя і припинення ЗЛОЧИННИХ ДІЙ. Вам необхідно повернутися до своєї військової частини чи звернутися до військового комісаріату за місцем проживання, або прибути до найближчого органу Військової служби правопорядку, де зробити зізнання та надати первинне пояснення щодо причин самовільного залишення військової частини. Наголошуємо, що за відсутності тяжких наслідків або фактів вчинення інших злочинів, застосування до особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у ході досудового слідства ініційовано не буде.

До слова, максимальне покарання, що передбачає стаття 407 ККУ «Самовільне залишення військової частини або місця служби», є позбавлення порушникаа волі строком від 5 до 10 років.

Інформацію про розміщення найближчого органу управління Військовоїслужби правопорядку можна дізнатися по телефону гарячої лінії відповіднихтериторіальних управлінь ВСП:

Центральне управління ВСП (по м. Києву та Київській обл.) 044-456-47-27;

Західне територіальне управління ВСП (м. Львів) 032-255-47-63;

Південне територіальне управління ВСП (м. Одеса) 048-230-91-25;

Східне територіальне управління ВСП (м. Дніпро) 056-247-07-55;

Відділення ВСП Полтавського зонального відділу ВСП (м.Суми)вул.Г.Кондратьєва,165 тел.0542-79-34-62.

Джерело: http://spec-kor.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: