У Сумах заводчанам СНВО заборгували майже 100 мільйонів заробітної плати

13.02.2018

12 лютого в Сумах відбулось екстрене позачергове засідання міської комісії з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.  Єдиним питанням, яке розглядалося, було забезпечення виплати заборгованості із заробітної плати найбільшим роботодавцем міста – ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання».

За інформацією начальника управління з питань праці Анатолія Занченка, з початку року заборгованість із заробітної плати на підприємстві значно зросла – на 22,8 млн. грн (або на 30%) і станом на 1 лютого склала майже 99,8 млн гривень. На сьогодні ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» завинило своїм працівникам заробітну плату за вересень – грудень 2017 року.

Як повідомляє сайт мерії, у ході роботи комісії розглянули можливі шляхи вирішення проблемного питання щодо виплати заборгованості із заробітної плати та зняття соціальної напруги у місті.

Нагадаємо, 8 лютого сумські заводчани влаштували акцію протесту, перекривши дорогу на вулиці Металургів. Працівники СНВО вимагали виплати заробітної плати, адже вже тривалий час вони вимушені жити в борг. У той же час керівництво підприємства у письмовій формі повідомило профспілкову організацію, що зрив графіків виплати заробітної плати відбувся через порушення домовленостей із партнерами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: