Наркомана, який погрожував медсестрі стільцем, відпустили

13.02.2018

Конотопською місцевою прокуратурою до апеляційного суду направлено скаргу на вироку суду першої інстанції, яким 27-річного конотопчанина за викрадення та зберігання наркотичних засобів звільнено від реального відбування покарання.

Мова йде про наркозалежного чоловіка, який у грудні минулого року з метою протиправного отримання наркотичних засобів для подальшого вживання, прийшов у Конотопську центральну лікарню. Погрожуючи медичній сестрі кабінету замісної підтримувальної терапії стільцем, чоловік забрав із шухляди столу один блістер лікарського препарату, який містить у своєму складі сильнодіючу наркотичну речовину.

Як зазначив керівник Конотопської місцевої прокуратури Сергій Сегида, санкція інкримінованих обвинуваченому статей передбачала від 2 до 10 років позбавлення волі. При цьому суд першої інстанції засудив чоловіка до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Прокуратура не погоджується з таким рішенням, оскільки суд не в повній мірі врахував ступінь тяжкості вчиненого правопорушення. Відтак прокуратура наполягає на скасуванні попереднього вироку та ухваленні нового, відповідно до якого обвинуваченому за ч. 2 ст. 308 (викрадення наркотичних засобів, поєднане з погрозою застосування насильства) та ч. 2 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту) КК України необхідно призначити покарання у виді 5 років позбавлення волі без іспитового строку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: