На Сумщині аграрії створили банк крові

14.02.2018

На Сумщині аграрії створили банк крові, потреба у якому  викликана самим життям, коли терміново треба було збирати кров для постраждалого в ДТП колеги. Благодійну ініціативу уже підтримали близько півсотні людей – працівники аграрної сфери, жителі Сумського району, молодь.

“Я прийшов сюди здавати кров уперше. Хочу підтримати акцію та поповнити банк крові, бо це все буде іти на благодійність, людям, які потребують крові та її компонентів. Я сам спортсмен, тому підтримую і розумію, що донорство крові є важливим елементом у нашому житті”, – говорить донор Андрій Зінченко.

Аграрії також просять небайдужих долучитися до благородної справи та здати кров до резерву. Зробити це можуть всі, хто бажає.

“Цей банк крові буде призначений не лише для аграріїв. За потреби ми зможемо давати безкоштовно кров, наприклад, для постраждалих у ДТП, в інших екстрених ситуаціях, коли переливання особливо важливе. До донорства також можуть залучатися всі без виключення жителі області, хто відчуває у собі потребу бути благодійним донором”, – пояснив  голова Асоціації аграріїв Сумського району Сергій Карпенко.

Зібрана кров та її компоненти будуть надаватися жителям області безкоштовно. Стати донором можна за адресою м. Суми провулок Громадянський 2 з понеділка до п’ятниці з 7:00 до 20:00, у суботу з 8:00 до 16:00.

Джерело: http://spec-kor.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: