У центрі Охтирки горіла будівля поруч із магазинами

14.02.2018

14 лютого о 06:47 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу двоповерхової будівлі на вул.Шевченка у м.Охтирка. На виклик виїхав черговий караул 6-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Вже за 4 хв. вогнеборці прибули на місце пожежі. Як було встановлено, загорілась покрівля будівлі, загальна площа якої складала 600 кв. м. Утеплювачем вогонь швидко поширювався та утворилось сильне задимлення. Існувала загроза перекидання полум’я на розташовану неподалік будівлю, де знаходились приміщення магазинів.

Зважаючи на ситуацію на гасіння додатково залучили працівників 31-го професійного пожежного посту із с.Климентове та резервний караул охтирських вогнеборців. Працювати довелось в апаратах для захисту органів дихання. Для забезпечення безперебійної подачі води в осередок горіння довелось направляти пожежні автоцистерни для дозаправки від найближчих вуличних гідрантів, що знаходилися на відстані 200 та 600 м від місця пожежі.

О 07:14 вдалось зупинити подальше поширення полум’я та локалізувати загоряння на площі близько 150 кв. м. Щоб повністю приборкати вогонь пожежникам довелось розбирати конструкції покрівлі та проливати окремі осередки горіння. О 12:15 пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 26 чоловік особового складу та 5 одиниць спецтехніки пожежно-рятувальної служби.

На місці працювала слідчо-оперативна група у складі працівників підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції. Як було встановлено, будівля, де сталася пожежа, не експлуатувалася.

Причина загоряння та завдані збитки з’ясовуються.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: