Санацію “Сумихімпрому” продовжили до 4 березня

15.02.2018

Харківський апеляційний господарський суд повернув справу  по ПАТ «Сумихімпром»  до першої інстанції, де залишив скаргу Фонду держмайна без задоволення, а ухвалу Господарського суду Сумської області від 5 жовтня 2017 року №5021/2509/2011 в силі.

Своєю ухвалою Господарський суд Сумської області звільнив від виконання  повноважень керуючого санацією ПАТ “Сумихімпром” Ігоря Лазаковича. Новим призначено – Дмитра Нікітіна, який працював директором з економіки та фінансів цього підприємства. Як повідомляє суддя Господарського суду Сумської області Василь Яковенко: «Цією ж ухвалою, також  продовжено строк санації підприємства до 4.04.2018 року. На сьогодні триває процедура  відновлення платоспроможності (санації) містоутворюючого та стратегічного важливого підприємства для економіки нашої держави».

Нагадаємо, що у  грудні 2016 року було пред’явлено повідомлення про підозру службовим особам підприємства  у вчиненні злочину, що має ознаки зловживання владою або службовим становищем всупереч державним інтересам, які призвели до тяжких наслідків. Мова йде про розтрату майна підприємства шляхом придбання сировини за завищеними цінами і безпідставного витрачання коштів на оплату юридичних послуг. Нині справа знаходиться в черзі до авторозподілу  для подальшого розгляду в суді першої інстанції.

Справа налічує 186 томів матеріалів і триває з 2011 року, повідомляє Господарський суд Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: