У Сумах готуються реставрувати Альтанку

15.02.2018

У Сумах вже неодноразово під час апаратних нарад в мерії обговорювали питання реставрації самого впізнаваного символу міста – Альтанки. Однак, крім розмов і прогнозів головного архітектора міста про те, що до кінця року проектно-кошторисна документація буде готова, ніяких серйозних дій так і не було зроблено, а гроші, виділені на це, так і не були освоєні.

Днями стало відомо про те, що департамент інфраструктури Сумської міськради все ж уклав договір на виготовлення проектно-кошторисної документації з ТОВ «Сумський інститут архітектурного проектування».

Згідно з інформацією в тендерній документації, вартість робіт становить 283,8 тис. грн. Документи повинні виготовити до 18 травня поточного року з правом дострокового виконання. За інформацією заступника начальника управління архітектури та містобудування Сумської міськради Ольги Бондаренко, днями біля Альтанки вже навіть були проведені деякі виміри і розрахунки.

Втім, перш ніж розпочати роботи, проектна документація повинна пройти координаційну раду з культурної спадщини в облдержадміністрації. Далі – проходження експертизи та отримання дозволу на роботу. Тільки після цього буде оголошено тендер на пошук підрядника.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: