Керівництву Сум можуть заборонити в’їзд до Польщі

15.02.2018

Керівництво сумської мерії може відчути на собі дію нового польського закону, яким карається героїзація “бандеризму”, і отримати заборону на в’їзд до Польщі. Таким чином наші європейські сусіди-побратими можуть відреагувати на присвоєння сумським вулицям назв діячів, котрі були посібниками режиму нацистів.

Про це йдеться у Фейсбук-коментарі депутата Сумської обласної ради Миколи Войтенка:

“Так а Олександр Лисенко,інші пани з “Батьківщини”,депутати і члени Виконкому Сумської МР не бояться попасти під дію нового польського Закону?

За героїзацію посібників режиму нацистів Третього Рейху (Бандери,Шухевича він же Генерал Чупринка,Сапуна,ОУН) можуть і в’їзд до Польщі, в тому числі в Люблін і взагалі країни ЄС закрити,а можуть ще й кримінальне переслідування розпочати.

Готуємо списки посадових осіб та депутатів СМР,які приймали участь в підготовці та прийнятті рішень по перейменуванні вулиць м.Суми іменами людей ,що співпрацювали з німецькими нацистами в роки Другої Світової війни,та передаємо офіційно Польщі”.

Нагадаємо, що польський Люблін є містом-побратимом Сум. Крім того, протягом останніх років обласний центр налагоджував товариські та ділові стосунки з іншими регіонами Польщі.

Рішення про перейменування вулиць, які наразі можуть викликати категоричну реакцію у поляків, міський голова Сум Олександр Лисенко підписав 19 лютого 2016 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: