Опозиція вимагає скликати позачергову сесію міськради

15.02.2018

Опозиція Глухова вимагає терміново скликати позачергову сесію міськради і прийняти бюджет.

У понеділок, 12 лютого, депутати Глухівської міськради від БПП, «УКРОП» і «Волі народу» зареєстрували звернення до мера Мішеля Терещенка з вимогою найближчим часом скликати позачергову сесію і винести на неї питання бюджету міста на 2018 рік. За словами 14 депутатів, які підписали звернення, вони не мають наміру брати участь у політичному шоу з приїжджими, яке не має нічого спільного з реальним обговоренням головного фінансового документа міста.

Опозиція заявила, що ними розроблений альтернативний проект бюджету, тому що влада не в змозі компетентно підготувати документ, а до зауважень депутатів ніхто не прислухається. «Ми пропонуємо соціальний бюджет, на відміну від преміального бюджету Терещенка», – кажуть вони. Підкреслюється, що не може бути в місті ситуації, коли керівництво закладає собі премії, а медикам та вчителям до кінця року немає грошей на зарплату.

Серед основних напрямків опозиція також пропонує 300 тис. грн, які мер заклав собі як премію, виділити на житло для чемпіонки світу з біатлону Анни Кривонос. 1 млн грн направити на покупку устаткування для ЦРЛ, адже тільки зміцненням матеріальної бази можна боротися за створення госпітального округу. 1 млн грн передбачити для обладнання початкових класів, які будуть навчатися за новою програмою. Ще близько мільйона можуть запропонувати на відкриття нової групи в садку та інклюзивного центру.

«Цей документ не сподобається Терещенку – там немає премій йому і заступникам на 800 тисяч. Але там багато соціальних питань вирішується», – упевнені депутати.

Нагадаємо, щоб прийняти будь-яке рішення, у тому числі бюджет, потрібно мінімум 18 голосів. У мера Мішеля вже немає стільки прихильників серед депутатів, тому він не в змозі приймати рішення без урахування думки опозиції та позафракційних депутатів.

Джерело: nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: