На Сумщині з’являться 4 нові FM-станції

15.02.2018

на Сумщині буде створено hадіопояс національного мовлення. Про це повідомляє представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення на Сумщині Лариса Якубенко.

“15 лютого відбувся конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням FМ-частот у м. Білопіллі (90,5 МГц), Глухові (104,4 МГц), Охтирці (103,7 МГц), Тростянці (105,4 МГц). Переможцями конкурсу стали редакції проводового мовлення “Радіо ВИР”, “Радіо Глухів”, ТРК «Охтирка» та новостворене підприємство ТРК “Тростянець”.

Всі проводові редакції ретельно готувались до переходу на формат ФМ-мовлення. Зокрема, редактори “Радіо Глухів” та ТРК «Охтирка» ще у минулому році скористалися можливістю, наданою Національною радою, та подали пакет документів на прорахунок частот. Всі редактори пройшли практичне навчання щодо організації ФМ-мовлення (за що окрема подяка СЛОБОДА ФМ та Mykola Chernotytskyi). Засновники – місцеві та районні ради – передбачили у бюджетах кошти на створення ФМ-станції. Більш того, Сумщина подає гарний приклад: керівники міст особисто приїзжають у Національну раду відстоювати інтереси своїх громад. Минулого разу це був Юрій Бова (Yuriy Bova), на цей раз – міський голова м. Охтирки Ігор Алєксєєв.

Нагадаю, що конкурсними умовами передбачено, що в загальному обсязі власного мовлення не менше як 15% мають становити інформаційні передачі місцевої тематики. Інший час – ретрансляція програм суспільного мовника. Редакції планують здійснювати ретрансляцію “Радіо Промінь” та “Радіо Культура”.

На жаль, претендентів на частоту 101,1 МГц у м. Конотопі не знайшлося”, – написала Якубенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: