Пересувний ЦНАП Краснопільської ОТГ – єдиний в області

15.02.2018

Разом із відкриттям Центру надання адміністративних послуг жителям Краснопільської громади продемонстрували його мобільний підрозділ, який покликаний покращити доступність до адміністративних послуг усіх жителів ОТГ

Під час перегляду пересувного ЦНАПу голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО зазначив, що завдяки цьому мобільному центру жителі віддалених населених пунктів Краснопільської громади, в тому числі пенсіонери та люди з інвалідністю, отримають якісний доступ до адмінпослуг.

«Я також переконаний, що продуктивна робота Центру та його підрозділу буде каталізатором інших процесів розвитку громади. І бажаю, щоб Краснопільська ОТГ стала повноцінною сучасною європейською громадою», – підкреслив очільник Сумщини.

По суті пересувний ЦНАП є віддаленим місцем для роботи адміністраторів. Це мікроавтобус, що за визначеним графіком відвідує населені пункти громади. У мікроавтобусі облаштоване робоче місце адміністратора – кейс з ноутбуком, принтером, сканером, модемом та веб-камерою. Мобільний ЦНАП забезпечить надання адміністративних послуг маломобільній категорії споживачів вдома або в лікарні. Загальна вартість проекту складає майже 600 тисяч гривень. Це кошти громади та ПРООН.

«Це поки що єдиний в області пересувний ЦНАП, – говорив голова ОТГ Юрій ЯРЕМЧУК. – Він є прекрасним доповненням до стаціонарного новоствореного ЦНАПу, адже має на меті підвищити доступність до адміністративних послуг жителів віддалених населених пунктів, а також стане в нагоді людям із інвалідністю».

У вітальному слові з нагоди відкриття ЦНАПу координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Сумській області Тамара ХАРЧЕНКО повідомила: «Краснопільська громада є нашим надійним партнером із 2010 року. Плідні роки співпраці довели, що велике бажання до змін та маленький поштовх можуть зробити в громаді грандіозні перетворення».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: